Two new Phyllachom species from Tamil Nadu - HOSAGOUDAR, V.B. (Indian Phytopathology, 2002)
Stromata epiphylla, nigra, elevata, nitida, dispersa, rotunda vel leniter elongata, ad 2 mm diam., raro confluentes, respondere folia hypophylla nigra. Perithecia 1-4 quisque stromata, subcuticularia, ovala vel phialaformia, 314-357 Î¼m horizontale longa et 214-229 Î¼m erecta, ostiolata. Asci numerosi, enactum hymenium basali et a parietis lateri, cyindrici, stipitati, octospori, 108-118 x 12-15.5 Î¼m, paraphysati, paraphysi filiformi, hyalini, aseptati, ascosporae uniseriatae ad initio et irregulariter positae ad maturitate, hyalinae, unicellulae, ovalae vel leniter ellipsoidae, 12-15.5 X 6-9.5 Î¼m.